The dragon

The-dragon-cross-section-B

The Dragon

Background: A fanciful Victorian gatehouse building off Edge Hill in Wimbledon

Project brief: The owners of this extraordinary property wanted us to provide a fun building in the garden that their sons could “climb all over and play in” and that would have the “wow!” factor

The challenge: It was a tricky sloping site and the building emerges out of the landscape to meet a Victorian gatehouse.

The Malone vision: Keith described the building as “the dragon” when he presented his ideas to the family. The children were listening and he wanted to make the design story into a fairy tale, as their fanciful Victorian gatehouse property looks like it’s straight out of a Hans Christian Andersen storybook.

Malone-architecture-the-dragon-projects-2in-progress
Malone-architecture-the-dragon-photo-3-projects-in-progress
Malone-architecture-the-dragon-photo-3-projects-in-progress

If you found this interesting, please share:

Next Post
Malone Architecture is now a member of The Green Register
Download-drawing-Malone-architecture

Download our preparation checklist before meeting your architect

Please enter your details to access our preparation checklist.

Menu