Period Home Reimagined – Conway Road, Wimbledon

We reimagined this period home by extending the 1930s detached house to the side, rear and at roof level. On the ground floor internal spaces were refurbished, and the kitchen was doubled in size to create a much-needed kitchen-dining room which could accommodate a large dining table and a kitchen island.

The floor-to-ceiling glazed rear extension bay window provides a link to circulate between the reception room and the kitchen but retains the scale of the accommodation of the original house. Glazed doors open onto a paved area for outdoor dining.  On the upper floors two new bedrooms were added and the master bedroom turned into a suite with dressing room and shower room.

  • Project Category: Extensions
  • Project Details: 6 bedroom 1930s house, 3 bathrooms, entrance hall, reception room, music room, kitchen-dining room, utility room, gym and WC
  • Specific needs: Enlarged home for a family with teenagers
  • Project year: 2018
  • Location: West Wimbledon

Before

During

After

Inspiration

“Architecture is really about well-being. I think that people want to feel good in a space… On the one hand it’s about shelter, but it’s also about pleasure.”

– Zaha Hadid

Related projects

Everyone who has seen the finished product since is thoroughly impressed with the detail and overall feel of the space. Thanks Keith.

 – Sharyn Wortman and Chris Peratides

Menu